E ziua ta, dragul tatei!

 

13 ianuarie 1978, pentru altii o zi oarecare dar, pentru mine, ziua cand pe atunci, tu, micutul meu fiu, prin primul “ oaaaa”, ti-ai anuntat venirea pe lume. Desi eram ferm convinsi, eu si sotia ca va fi o Monica, iata ca, surpriza: ai aparut tu, Mitrut, un baietel care inca de pe atunci prevesteai ca vei fi candva un barbat de aproape doi metri. N-am sa uit niciodata ce-am simtit cand te-am vazut infasat la sanul mamei: o emotie si o bucurie suprema, si… mandria de a fi tata.

Imi amintesc ca mi-am sunat mama s-o anunt ca sunt tatic si i-am spus precipitat ca “sunt un tatic de patru kilograme”, ulterior spunandu-i emotionat ca am un baiat. Odata cu tine dragul tatei, am invatat sa redevin copil: am reinvatat sa confectionez arcuri cu sageti, prastii, am reinvatat sa merg cu cercul, sa desenez felurite animale. Odata cu tine simteam ca-mi retraiesc copilaria, redevenisem elev, licean si apoi…student, mai stii?

In prima ta zi de studentie te dusesesi sa-ti scrii orarul iar eu ramasasesem in camera ta de camin si-ti reparam un robinet care curgea, iti puneam bara (dintr-o coada de matura taiata) in sifonier, o fereastra ce nu se inchidea bine cu sculele ce mi le luasem de-acasa, avand experienta din timpul studentiei mele. La un moment dat, un coleg de-al tau, dintr-o camera invecinata, fara sa stie ca sunt tatal tau, a intrat in camera ta si tutuindu-ma, mi-a cerut imprumut cateva felii de paine. I-am dat amuzat, apoi m-a rugat sa-i repar si lui chiuveta.

Tu mi-ai spus ca dupa cateva zile dupa ce plecasem de la tine, colegul te-a intrebat unde este studentul cel batran, colegul tau de camera. Cand i-ai raspuns ca eu eram tatal tau, acesta a regretat ca ma tutuise. Atunci, in acele doua zile, m-am simtit din nou student, alaturi de tine.
Iata ca astazi, nu-mi vine sa cred ca acel baietel, prietenul meu de joaca, naiv si cuminte ca o fetita, s-a transformat intr-un adevarat barbat, frumos si inteligent, un prosper om de afaceri, corect, cinstit si punctual.

De curand, ai intrat in randul lumii, aducandu-mi acasa o nora frumoasa si cuminte, pe Ariana, pe care o iubesc ca pe fetita pe care n-am avut-o.
Iti multumesc Mitrut pentru ceea ce esti si cum esti si-I multumesc Domnului ca am un fiu de care sunt mandru. De ziua ta, dragul tatei, iti doresc tot binele din lume, sanatate, fericire, alaturi tanara si frumoasata sotie, de noi, eu si mama ta si mult succes in afaceri.
 La multi ani dragul tatei si mult noroc in viata!