Blogosfera alături de Paul Ispas

Luna trecută aflam de pe ziarul online de investigații GorjNews, despre situația disperată în care se află un copil de 11 ani din Slatina, micuțul Paul Ispas. Am preluat atunci acest articol și l-am publicat pe blogul meu sub forma de leapșă, rugandu-i atunci și pe alti bloggeri să preia acest articol, cu scopul de a mediatiza acest caz dramatic. Țin să vă anunț că acest apel umanitar a fost preluat până acum de peste 40 de bloggeri români din țară și străinătate, dar și de bloggeri din Republica Moldova, unii preluînd integral articolul meu, alții printr-un link la articolul meu, iar alții printr-un banner cu fotografia lui Paul Ispas.

Printre cei peste 40 de bloggeri care au ajutat la mediatizarea acestui apel, voi enumera pe Dono și Cabral, dar și cantautorul Florin Chilian. Astfel, artistul Florin Chilian, a hotărât să susțina un concert caritabil, vineri 11 februarie ora 21,00 în sala Teatrului Eugen Ionescu din Slatina, pentru ajutorarea lui Paul Ispas, grav bolnav – hemipareza continuu agravata – diagnostic: leziuni cerebrale cu cauza necunoscuta. Începand de luni, 07 februarie, invitațiile pentru concerul lui Florin Chilian vor fi disponibile la Centrul Cultural “Eugen Ionescu” Slatina sau la Olt TV. Evenimentul a început să fie promovat prin afișe, presa, tv și internet. Din discutia telefonica cu d-l Ispas, tatăl lui Paul, am fost informat că s-a strans o sumă consistentă (dar nu suficienta) pentru cheltuielile cu investigațiile medicale și internarea copilului. În a doua jumatate a lunii februarie, spre sfârșitul lunii, Paul va pleca pentru investigații și tratament la Spitalul Bicetre din Paris.

Dl. Ispas, pe blogul lui Paul, spune: „As vrea sa precizam, explicit, pentru a nu lasa loc de interpretari, ca fondurile pe care le vom strange sunt dedicate exclusiv rezolvarii problemei de sanatate a lui Paul, iar sumele ce ar putea ramane vor fi directionate pentru rezolvarea problemelor altor copii ce au nevoie de ajutor.
In ceea ce priveste problema de sanatate a lui Paul, astazi ne-am convins inca o data ca este complicata. Demersurile noastre paralele cu cele ale spitalului, la o clinica din Viena, au primit astazi un raspuns din care reiese ca specialistii din AKH ar avea in vedere repetarea unor analize si, dupa analizarea rezultatelor investigatiilor efectuate, nu au o idee noua”
. Cazul lui Paul Ispas a fost îndelung mediatizat și de televiziunea locală, Olt TV. În data de 02.02.2011 a avut o emisiune în care prezenta acest caz, prilej cu care am fost sunat, intrând și eu in direct, cu un scurt interviu.

Mulțumesc tuturor celor care au scris despre situația lui Paul Ispas pe bloguri și rog în continuare și pe alți bloggeri să preia acest apel umanitar, cu scopul unei mai bune mediatizari și pentru strângerea de fonduri necesare.

Up date

Dacă cineva vrea să ajute acestă familie, donaţiile se fac în contul RO09RNCB 0286001133 100003, deschis la BCR pentru Fundaţia Adevărul.

Se va preciza numele copilului, Paul Ispas.

Sunaţi pentru donaţii!

0900.900.942- pentru 2 euro
0900.900.940-pentru 5 euro

Numerele sunt accesibile numai în reţeaua Romtelecom.

Banii vor ajuta la rezolvarea cazurilor grave

Fundatia Adevarul are urmatoarele conturi la BCR Sucursala Pipera:

Cont lei: RO09RNCB0286001133100003

Cont euro: RO36RNCB0286001133100002

Cod swift – RNCB ROBU (pentru cei care fac depuneri din străinătate, in euro)
CUI RO15162540

Vor considera acest apel o leapșă, urmatorii:

Ada, Adina HutanuAlex Mazilu, Carmen, Blog de Prost, Blogul cel leneş rău al CELLEI , Calin Hera , Cristian Lisandru, Crocoditza ,Dan Brasov, Dispecer Blogosfera ,Dragos si monoloagele sale, Fetita junglei, Flavius, fleurdulys , Gabi Mihaela , Gabitzu, Gabriela Savitsky Geanina Lisandru, George Serban, gmx, Horia Garbea, Ioan Andoni ,Ionut Dumitru, Ionuţu, maminineta , Marius Lupu, Marius Stefan Aldea , Matilda, Media 1, Mesterul Manole, Mirela Pete, Mitrut Stanoiu , Moş Călifar, Nelinistitu’ Adrian Voicu, Oana Primadona, Pucca , Qadratus , Ramania lui Ionel – Tzuky, Roxana Iordache, Sibilla, , Simona Ionescu, Stropii de suflet ai Aurei Georgescu , Strumfita cu esarfa Theodora0303 Un blog pentru prieteni al celui de-Al doilea , Vania cel intelept , Vlad Ionuț.