Ziua bărbaţilor – 44 de pahare!

Ei, pe 1 si 8 martie le-am cinstit pe fiicele, consoartele, mamele, prietenele sau colegele noastre, acum, 9 martie, a venit in sfârșit și ziua noastra, a bărbaților. Azi, noi, toți barbații, avem dezlegare de la mame, consoarte, prietene, etc., să „degustăm”, fix câte 44 de pahare (de vin, țuică sau altă licoare alcoolică)! Bărbaţii spun că 9 martie este ziua lor, pentru că trece vremea „babelor“ şi vine timpul „moşilor“. Închinând astăzi 44 de pahare cu vin, cinstim astfel memoria celor 40 de soldaţi ucişi în Cetatea Sevastiei pentru că nu s-au lepădat de creştinism. Cel ce nu poate sau nu vrea să dea peste cap cele 44 de pahare, musai trebuie să se lase stropit cu vin sau măcar să-l guste, c-așa-i tradiția! Și-apoi doar bând recunoaștem jertfa celor sacrificati pentru crezul lor!

Femeile meșteresc pentru aceasta zi „mucenicii”, figurine de aluat fiert sau copt, de obicei în formă de “8”, unși cu miere și presărați cu nucă pisată. Colaceii sunt dați de pomană copiilor.

Prietenul și binefăcătorul nostru Vania, va avea onoarea de a ridica paharul din imagine, de a face urarile de rigoare, si… de a da startul Petrecerii!

Chit că nu sunt un mare consumator, in cinstea Zilei barbatului voi da cep butoiului meu de 1000 l de vin puterea ursului si mă sacrific, iar cum nu-mi vine să degust singur cele 44 de pahare, îi invit să mă acompanieze și pe prietenii mei:

Adrian Barbat, Adrian Enache, Alex Mazilu, Alexandru Marin, Andrei, Betivul de cuvinte, black-angel– Costel, BlogatuCalin Hera, Cati ca voi, Chinezu, Ciutacu, Codeus Costin Comba, George Serban, d-l Daju, artistul Marius LupuHoria Garbea, Horia Muntenus, Ioan Andoni, Ionuţu, Ionut Dumitru Marius Stefan Aldea, Mikael Eon, Mitrut Stanoiu, Moş Călifar, Mordechai, Nametii, Nelinistitu’ Adrian Voicu, nenea Cosmos, Quadratus, Simion Cristian, Tac’su, sir TrexelTeo Negura, Al 2-lea, Vania si nu in ultimul rand, Vlad. Îl aştept la sindrofie şi pe prietenul meu Alberto, chit ca el e cu tăriile!

Prezenta cu reportofoane si camere foto si de filmat este strict interzisa!

Cei care vor urma exempul baietilor de mai jos…

…vor avea cazarea asigurata! Deci, la petrecere băieți!