Micutul Paul Ispas s-a stins

Micutul Paul Ispas, de 12 ani, diagnosticat cu o boala rara careia nici medicii romani, nici cei francezi nu i-au gasit leac, s-a stins. In ianuarie anul trecut, am aflat despre acest caz disperat al micutului Paul Ispas din Slatina din ziarul GorjNews. Impresionat atunci de acest caz, am luat legatura telefonic cu d-l Nicu ispas, tatal lui Paul, solicitandu-i cateva amanunte in plus si documente, initiind o campanie umanitara in scopul strangerii de fonduri pentru investigatii medicale si tratament, la o clinica din Franta. La rugamintea mea de atunci, peste 80 de bloggeri au preluat articolul meu, mediatizand acest caz disperat. Alaturi de micutul Paul Ispas au fost nu numai familia, prietenii, colegii, cadrele didactice ale  Liceului cu Program Sportiv din Slatina, Televiziunea locala Olt TV, ci si intreaga blogosfera romaneasca. Acum un an, cantautorul Florin Chilian, impresionat de suferinta micutului Paul, a sustinut  un concert caritabil la Slatina, organizat de Olt TV.
Eforturile tuturor ce l-au cunoscut sau nu pe Paul Ispas, din pacate nu au dat roade, micutul luptand cu boala pana in ultimile clipe. Si totusi, povestea tragica a lui Paul merge mai departe pentru ca el ne-a invatat pe toti ce inseamna curajul, ce inseamna unitatea, puterea de a darui din multul sau putinul tau, de a ne fi alaturi unul langa altul, de a lupta pentru a salva o viata.
Micutul Paul Ispas ne-a invatat pe multi dintre noi sa fim mai buni, mai generosi, sa ne pretuim semenii, sa stim sa pretuim sanatatea si viata in general. Iti multumesc micutule prieten pentru lectia ta de viata pe care ne-ai dat-o. Amintirea zambetului si a sufletului curajos al acestui inger prea de curand plecat dintre noi, ne va da tuturor putere, dar mai ales celor dragi lui, patintilor si surioarei.
Ramas bun micutule prieten Paul! Dumnezeu sa te odihneasca! Sincere condoleante familiei Ispas !