Băieţi, e ziua noastră: 44 de pahare ne aşteaptă!

Azi, 9 martie, creștinii ortodocși sărbătoresc cei 40 de Sfinți mucenici din Sevastia Armeniei. Aceștia erau soldați creștini în slujba împăratului roman păgân Licinius. Aflând despre credința lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit sa se închine idolilor. Aceștia refuzând, au fost întemnițați timp de 8 zile, apoi scoși și bătuți cu pietre și condamnați la moarte prin înghețare în lacul Sevastiei. În noaptea aceea s-au petrecut minuni, apa lacului încălzindu-se și topindu-se gheața, astfel că aceștia au fost scoși vii din lac în zori. Li s-au zdrobit picioarele murind cu toții în chinuri, moaștele lor fiind împrăștiate pe la mai multe biserici ortodoxe.

Tradiția creștină spune că bărbații trebuie să bea 40 de pahare cu vin. Cei care nu pot să bea cele 40 de pahare cu vin, e bine ca măcar să guste sau să se stropeasca cu vin, aceasta însemnand sânge și putere de munca peste an.

Acum eu am o dilemă: trebuie să bem „doar” 40 de pahare sau 44? La urma urmei, ce mi-e 40, ce mi-e 44 de pahare, rezultatul este aproape acelasi, asa ca-mi invit toti prietenii internauti sa dam impreuna peste cap fix 44 de pahare! Tot astăzi, gospodinele pregatesc mucenici pe care-i daruiesc, închinându-i morţilor.

La urma urmei, aceasta e ziua noastră, Ziua Bărbaților si vă zic tuturor: La mulți ani domnilor!