Despre Halloween

 

Astăzi, 31 octombrie, este Halloween, o sărbătoare celebrată cu precădere în Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Irlanda, dar în ultimul timp, din ce în ce mai mult şi în România. Această sărbătoare îşi trage originile de la celţii din Irlanda, Marea Britanie şi Franţa, unde se organizau festivale păgâne, denumite Samhain.

Happy Halloween !  Happy Halloween !

Adesea, această sărbătoare este asociată cu ocultul în diverse tradiţii păgâne. Se spune că în această noapte, lumea spirituală poate intra mai uşor în contact cu lumea fizică. Se pot face vrăji care în această noapte capătă o putere uriaşă.

Se organizează petreceri mascate, majoritatea măştilor trebuind să aibă un aspect lugubru. Astfel, la o petrecere de acest fel întâlneşti vrăjitori şi vrăjitoare, stafii, zombi, vampiri, vârcolaci, zgripţuroaice şi alte personaje înfricoşătoare. Sunt folosite felinarele confecţionate din dovleci scobiti în interior, cu ochi, gură şi nas. Participanţilor la petrecerea de Helloween din această noapte le urez o noapte de groază, bineînţeles la figurat.