Succesul lui Bacio

Cred că vi-l reamintiţi pe Bacio, prietenul meu. Am scris despre el aici, acum ceva timp. Lucrează ca realizator al unei emisiuni distractive la o televiziune locală Tele 3, şi are meritul de a-l fi descoperit pe Gheorghe Căpriţă, cu care a făcut mai multe filmuleţe.

Filmul „DA…LAS NOSTALGIA” a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional „Toamna la Voronet”, Ediţia a XXIX-a, din 11-14 octombrie 2009.

REALIZATOR ŞI REGIZOR: MIHAI VULPE

filmul a fost „şlefuit” şi aranjat de cineastul DUMITRU CĂLUGĂRU

montaj OVIDIU DINA

CAMERAMANI : GEORGE ANDREESCU, LUCIAN ALBULESCU ŞI DAN POPESCU

O PRODUCŢIE TELE3 MEDIA 2009

Filmul îl are ca protagonist principal pe GHEORGHE CĂPRIŢĂ, preşedintele noulul „Partid Comunist Român”. În cele 9 minute jumătate cât durează filmul, telespectatorul trece prin mai multe stări: de la situaţii comice, psihologice, tragice pe alocuri şi chiar filosofice.

În finalul filmului aflăm că CEAUŞESCU nu a murit iar ultimul cadru în care personajul priincipal îşi pune mâinile la urechi ca să nu îl mai audă pe conducătorul său, arată lupta interioară pe care o are, între realitate şi urmele caracatiţei roşii.

Din cele peste 25 de ore de vizionare adică peste 100 de filme, din care unele internaţionale, filmul „DA…LAS NOSTALGIA” a reuşit să se remarce şi să treacă de preselecţie, intrând în competiţia finală, rupând şi barierele regulementului care spune că filmul care depăşeşte 8 minute este descalificat automat de juriu la preselecţie. Acest lucru arată că ideea filmului a impresionat juriul, făcând o excepţie şi incuzandu-l în competiţia finală.

Din păcate, conform regulamentului Festivalului, filmul nu poate fi difuzat încă, doar un scurt promo:

Vă ofer totuşi plăcerea de a face cunoştinţă cu originalul personaj al lui Bacio, d-l Căpriţă, in alte materiale realizate de Bacio:

Ii urez mult succes prietenului meu Mihai Vulpe, Bacio!