Caius versus d-l plutonier-major Onici

Când era la al treilea rând de bere nefiltrată, plutonierul-major Onici privi în dreapta lui către un tânăr care se chinuia să-şi încropească un blog.
– Cum îţi zice, îl întrebă după un răstimp, observând că tânărul era nou şi nu vorbea cu nimeni.
– Caius, scânci acesta drept răspuns.
– Auzi, da’ tu mai tare nu poţi să vorbeşti, că mă prost-dispui cu mieunatul ăsta.
– Ba da, îşi ceru scuze Caius, tot în acelaşi ton.
Plutonierul-major Onici se înfurie, dădu peste cap halba de bere nefiltrată şi-i aruncă acestuia:
– Auzi mă’, ştii cum ar trebui să ţi se spună ţie?
– Cum, făcu iarăşi Caius o încercare.
– Doru, îi zise hotărât plutonierul-major Onici.
– De ce?, se sforţă iarăşi ca un sopran Caius.
– Ca lu’ tată-tu îi zice Lelii, d’aia! tună plutonierul-major Onici şi îi împinse şi lui Caius, râzând, o halbă de bere nefiltrată. Lasă blogu’ ăla, că în Zelist eşti deja praştie.

– Nu-l las dom’le, ce dacă sunt praştie in ZeList? Alţii la început au fost mai breji? Uitaţi, Vania de pildă, nici nu ştiu să se fi inventat ZeListu’ ala când a început cu blogul şi acum, îi tare! Daca m-ar pune în blogroll!
– Lasa mă, nu te pune cu Vania, asta scrie, nu se încurca, nu ai vazut că a lăsat-o mască şi pe Oana cu Indiciile, şi apoi, talentul tău într-ale scrisului…
– Cum aşa? Mă pun şi fac poezii, mintea mi-ar umbla!
– Tu mă? Poezii? Cam greu, rosti domnul plutonier-major Onici privind sceptic spre Caius. De orice te-ar arăta figura dar de poet…mă îndoiesc!
– Ceva încercări am mai avut eu pe vremea când aveam un oracol, rosti Caius timid, şi apoi, sunt destui poeţi care îşi publica pe blog creaţiile! Am văzut poezii pe la Gabriela şi Sibilla, ba şi pe la Flavius, Marius, maminineta si chiar pe la Al 2-lea pe boguri, şi-i citeste lumea şi mai şi comenteaza… Nu mai zic de Pamflezist, că la ăsta mai şi râzi…
– I-o citi mă, dar ăia nu-s ca tine, de ieri in blogosferă! Au şi talent mă, pe când tu…
– Ce dacă-s de ieri, mai cerşesc şi eu un link, mă mai milogesc pe la unul, la altul, mai comentez pe la baştanii din fruntea ZeList-ului, m-o pune in blogroll Ciutacu şi Chinezu, poate şi Dono…Cu Cabral cel puţin, m-as scoate! Vania mi-a promis, că i-am zis că-i aduc cinci pachete de Whiskas pentru Nataşa şi o sticlă de vodkă rusească pentru el!
– Greu la deal cu boii slabi mă Caius, mai bine, pune tu mâna pe muncă! Ce dracului să scrii tu pe blogul ăla al tău? întrebă curios domnul plutonier-major Onici.
– Ce scriu şi alţii, opinie Caius, mai o yutubăreala, mai un banc, povestesc cum m-am lovit la cot de calorifer, mai o poză cu gagici…
– Să povesteşti şi cum spargi tu deseară o maşină de lemne la post, râse domnul plutonier-major Onici, sau asta nu-ţi convine?
– Nu prea, conveni Caius.
– Hai, dă şi tu un rând de bere nefiltrată, că mă enervezi, mă bloggerule!
– Dar sunteti cam mulţi, numără din priviri Caius.
– Mulţi mă, dar… buni, râse domnul plutonier-major Onici. Şi zici că-ţi faci blog! Fă-ţi mă, noi  îţi postăm comentarii, dar…dacă mai dai încă un rând în afară de ăsta!

Acest articol,  un fel de leapsa, preluata de la Al2-lea si data…cui o vrea!