Bilanț 2010

Ei, iată că 2010 este spre sfârșit, apropiindu-se cu pași repezi un an nou, 2011!
Parcă mai ieri, număram în gând ultimile clipe din anul trecut, asteptând cu emoție intrarea în anul acesta, cu speranta că va fi mai bun.

Trăgând o linie și adunând, conchid că acest an, cu bunele și relele lui, a fost totuși un an bun pentru mine! Să încerc să fac o retrospectivă a lui 2010 pentru mine și familia mea:
La început de an, boala mea, o tromboflebită profundă rebelă s-a agravat, căpătând in plus o insuficiență venoasă (venele la nivelul gleznei piciorului stâng sunt făcute “prastie”, pielea căpătând o nuanță negricioasă). Am înțeles de la medicul specialist că această insuficiență venoasă este “un bun câștigat” și… nu voi scapa de ea.

Spre sfârșitul lunii mai, proiectul romanului meu apărut inițial pe blog, s-a concretizat, el apărând în versiune tipărită. Nu vă pot împărtăși emoția și bucuria ce m-au copleșit în momentul când am ținut prima oară în mână cartea mea, “O viață împreună”, lansată la Tg-Jiu pe 15 iulie.

În primăvară, după ce locuisem peste 35 de ani la oras, m-am retras la țară, lăsând tinerii singuri să locuiască în apartament. Odată mutat la țară, am incercat să-mi creez condiții mai bune de locuit. Astfel, am demarat o serie de modernizări ale locuinței (zugrăveli, parchetări, apă curentă, apă caldă, etc.), făcându-mă să nu regret condițiile de la oraș.
Evenimentul cel mai important din acest an pentru mine și familia mea, a fost venirea pe lume a nepoțelului meu Ștefan, un copil deosebit de dragalas!

În prima seară după venirea lui din maternitate, la prima băiță făcută de mama și bunica lui, deși eram curios să asist, nu am putut suporta plânsul lui și m-am retras în bucatarie. În timp ce el plângea la baie, eu, în bucătărie plângeam atât de mila lui dar și de fericire, că și-n casa mea se aude din nou un glas de copil mic. A urmat mai apoi creștinarea micuțului Ștefan, primul lui gângurit, primul zâmbet, primul tras de urechi si de perciuni pe tataie…

Sunt fericit! Am un fiu și o noră minunați care mi-au dăruit un îngeraș de nepoțel ce deja se bucură și-i zâmbește cu afecțiune lui tataie Costache când îl vizitează! Trăiesc odată cu ei bucuriile și realizarilor lor, bucurându-mă la rându-mi de toate bucuriile lor. Trăiesc cu ei și prin ei, boala mea fiind pe ultimul plan pentru mine.

A fost un an bun totuși deoarece nu am mai pierdut pe nimeni din familie ca în alți ani. Îmi doresc din suflet ca 2011 să fie un an cel puțin tot atât de bun ca 2010, cei dragi mie să fie sănătoși, să aibă numai bucurii și realizări iar eu, bătrânul familiei, nea Costache, să reușesc să mă mențin măcar pe linia de plutire.

Tuturor cititorilor blogului meu si a prietenilor din blogroll:

Abureli, Ada, Adina HutanuAlex Mazilu, Alexandru MarinAna Usca , Ana-Maria, Andrei, Aurora Scarlet, Carmen, BACIO- Mihai Vulpe, Baiatul ciudat, black-angel- Costel, Blog de Prost, Blogatu, Blogul cel leneş rău al CELLEI , Calin Hera , Cati ca voi , CELLA, chiovari din Satmar, Ciutacu, Codeus, Crina Dunca, Cristian Bogdan Hotnoga – scriitor , Crocoditza ,Dan Brasov Darius, satmareanul, Dispecer Blogosfera , DjWaly, Dono, , Dragos si monoloagele sale, Ela, fătuca “uitucă” a mamininetei, Fetita junglei, Flavius, fleurdulys , Gabi Mihaela , Gabitzu, Gabriela Savitsky, George Serban, gmx, hime ,Hobbitul: e unic!, Horia Garbea,incertitudinile Ginei , Innuenda, Ioan Andoni ,Ionut Dumitru, Ionuţu,Lady Allia , Lori, Lucia Verona , Maestrul Mihai Malaimare ,maminineta , Marius Lupu, Marius Stefan Aldea , Matilda, Media 1,Mesterul Manole,, Mirela Pete, Mitrut Stanoiu , Moş Călifar, Moshe & Mordechai blog, Motruinfo, Nametii, Nelinistitu’ Adrian Voicu, nenea Cosmos , Oana, Otto Pop, satmareanul, Pr. Dr. Dorin Octavian Picioruș, Primadona, Pucca , Qadratus , Ramania lui Ionel – Tzuky, Raulito, Roxana Iordache, Sibilla,Simion Cristian, Simona Ionescu,Stefy, Stropii de suflet ai Aurei Georgescu , Strumfita cu esarfa , Strumful, tac’su, Teiucul , Theodora0303, Trexel ,Tzuki, Un blog pentru prieteni al celui de-Al doilea , Vania cel intelept , Vlad Ionuț le urez din inima un An Nou plin de impliniri, sănătate si prosperitate!

Sărbători fericite!