Stop gunoiului de-a dura in orasul lui Brancusi

Subcriu si eu campaniei Radio Targu Jiu în colaborare cu firma Polaris M Holding şi susţinută de Agenţia de Protecţie a Mediului şi Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Cum separăm gunoiul dacă stăm într-un bloc prevăzut cu boxe? Sau, mai bine zis, îl separăm? Din comoditate, NU! Ne este mult mai simplu să aruncăm, la grămadă, pe tobogan, resturile menajere împreună cu sticle, PET-uri, hârtie sau doze din aluminiu.
Ne dorim să fim un oraş european, dar adevăraţii europeni nu stau cu gunoiul la intrarea în bloc, nu asigură (involuntar!) hrana câinilor şi şobolanilor care şi-au făcut adăpost pe lângă boxele de gunoi, devenite adevărate focare de infecţie. Să nu mai vorbim de mirosul degajat la fiecare ridicare a gunoiului de angajaţii firmei de salubritate sau atunci când toboganul nu este suficient de larg pentru a permite alunecarea pungilor până în boxă şi stă înfundat zile întregi!
Sunt doar câteva din motivele pentru care Radio Târgu Jiu împreună cu firma Polaris iniţiază campania STOP GUNOIULUI DE-A DURA ÎN ORAȘUL LUI BRÂNCUȘI!

Părerile sunt împărţite pe o scară de bloc din categoria celor care încă mai au tobogane. Cele mai multe voturi se strâng, cu siguranţă, de la cei care nu mai suportă mizeria în care sunt nevoiţi să convieţuiască.
Cum îi convingem pe ceilalţi că e spre binele lor să fie de acord cu desfiinţarea acestor tobogane? Ne propunem să ducem la bun sfârşit această campanie şi să le demonstrăm locatarilor că nu este atât de complicat să renunţe la un obicei învechit şi să înveţe să arunce gunoiul selectiv, civilizat, într-un container adecvat .

În Târgu Jiu sunt, în prezent, 30 de boxe funcţionale din cele 39 construite odată cu blocurile care au mai mult de patru etaje. De-a lungul timpului au fost închise doar 9, dintre care 3, anul trecut. Zonele în care sunt celelalte 30 de boxe cu tobogane sunt: Zona Hotel Gorj, Str. Unirii-Siret (zona cuprinsă între Magazinul Parâng şi Parcul Tudor Vladimirescu), Zona Piaţa Mare, str. Popa Şapcă, str. Minerilor, str. Mioriţei şi zona Păcii.

Sursa: Radio Targu-Jiu