Reciclarea uleiului alimentar uzat

Pe blogul lui Blogatu, citeam dăunezi, un articol referitor la colectarea uleiului alimentar uzat, rezultat în urma prăjirii alimentelor în bucătărie. Într-adevăr, mulţi dintre noi, după ce îl folosim, îl aruncăm în chiuvetă, nu de puţine ori, ţevile de canalizare înfundându-se. În plus, uleiul, ajuns în sol, poluează apele, atât cele din pânza freatică, cât şi cea din lacuri, având de suferit vegetaţia şi vieţuitoarele din acestea.
Aflu de pe blogul lui Marius, că există o firmă specializată în colectarea şi reciclarea acestui ulei uzat din bucătarii, firmă dotată conform standardelor europene, cu mijloace de transport, de colectare corespunzătoare şi de reciclare a acestui ulei uzat.
Toate bune şi frumoase, zic eu, chit că zonele de acoperire ale aceste firme nu sunt prea mari. Bunăoară, în municipiul în care cu onor locuiesc (Tg-Jiu), nu există o filială a acestei firme sau puncte de colectare.

În ceea ce priveşte scopul în care acest ulei uzat prin reciclarea acestuia, am mari rezerve, iar pe site-ul firmei, nu se specifică: reciclat pentru ce frate? Tot pentru consum? Cîhhh!
În cazul acesta, sorry tată! Nu-i de-ajuns câte „E”-uri, coloranţi sintetici şi alte rahaturi chipurile alimentare, ingeram în alimentele noastre de zi cu zi? Trebuie să le mai şi prăjim în uleiul ăla puturos, urât mirositor, fie el şi pretentios numit „reciclat”?  Ce părere aveţi de asta?