Cu ce se mai îndelednicește un blogger-țăran?

Dacă blogger sunt de trei ani şi jumătate, ţăran m-am făcut de un an şi jumătate, odată cu plecarea mea din Tg-Jiu, în primăvara anului trecut. În apartamentul de la oraş a rămas să locuiască fiul meu Mitruţ cu familia lui. Deşi starea mea de sănătate nu mai este tocmai bună (de, bătrâneţea!), anul trecut am făcut mici reparaţii prin gospodărie (reparat ba un gard, ba un coteţ sau poartă, am zugrăvit o cameră, mi-am pus hidrofor în fântână, etc.), încercând să-mi creez oarecum condiţiile de la oraş. În acest an, treaba a debutat în primăvară, odată cu cultivarea grădinii. Chiar dacă nu mai pot să sap prin grădina, m-am ocupat de treburi mai ușoare, gen plivit, irigat și legat. Numai bine că acum, grădina mea seamănă cu o adevarată pădure tropicală (nu, nu de buruieni!), anunțându-se (de n-o da grindina!), o bogată producție de roșii, ardei, vinete, ceapă și alte cele! Dat fiind faptul că pe iarnă, 30 de găini mi-au fost masacrate de un dihor iar ograda mi-era aproape goală, acum două luni am cumpărat 25 de pui de găină (albi, de carne) şi 10 puişori de curcă, din aceia de cresc uriaşi.

La început, când puişorii erau micuţi, noaptea-i ţineam în cutii de carton cu mine în cameră, afară fiind destul de răcoare pentru ei. Acum, după două luni, puii de găină sunt mărişori iar cei de curcă deja sunt cât o curcă românească, având 4-5 Kg. Se zice că pot creşte până la 30 kg. în greutate! Puii de curcă cresc ca din apă, eu şi soţia ocupându-ne de ei. Nu aş fi crezut vreodată că m-aş putea ataşa de o lighioană de prin curte aşa cum sunt ataşat de aceşti „copilasi”ai mei, în plus, îs mandru de grădina mea!”

Adevărul este că şi curcănașii îşi manifestă dragostea in felul lor, adunându-se în jurul meu, sărindu-mi în spate sau ciugulindu-mi nasturii de la cămaşă sau scamele de pe haine, când îi hrănesc sau le schimb apa !

În concluzie, Nea Costache, în afară hobby-ului de internaut, şi-a mai adăugat două: grădinăritul si creşterea păsăretului de curte, iar dacă blogul îl mai neglijez, păsările, chiar dacă le-aş neglija, mi-ar face creerii pastă cu „strigătele” lor exasperante ce-și cer tainul de hrană!

Cam asa mi i-as dori:

Sursa

Prietenilor mei, printre care: Meetsun, Mesterul Manole, Gmxul, Blogatu, Neliniștitu, Bogdan Onin, Gabriela Savitsky, Aura Georgescu, Vania, Teo Negura, Gabriela Elena, Mirela Pete, Ana Usca, Theodora, Clipe de Cluj, Shayna, Rokssana, Ilarie, Hai ca se poate, Pătrănoiu Dana, Popa Țeapă, Ring of Gyges