Gândurile unui președinte insomniac

„ Un ciumpalac, doi ciumpalaci, trei ciumpala… Nu, nu merge nici sfatul bloggerului ăla –  Vania, nu pot pune geană pe geană și pace! Și nerecunoscătorii aia, în loc să stea dracu’ în casă și să se uite la B 1, TVR și la posturile lui Prigoană, ies ca boii în stradă și strigă tot felu’ de măscări la adresa mea! I-auzi, eu sunt javra ordinară? Da-le-aș m… ! Degeaba i-a dat ordin Boc al meu lui Gogu ăla de la jandarmerie să-i pună pe haidamacii ăia să-i provoace, ca apoi să-i bulănească bine pe golanii aia din Piață, să le dea cu gaze-n boturi, să-i care la posturile de poliție și să le f..ă câte-o amendă! Ai dracu’, nu s-au speriat alaltăieri noapte, au mai ieșit și-n seara asta! ‘Le muma-n cur și ăstora ai lu’ Felix de la Antena 3 că nu le tace gura de-i tot agita pe toți viermii aștia! Ufff, si boul ăla de la centrală bagă căldură ca tâmpitul de curg apele pe mine! Cu ce drac’ să le mai iau mințile proștilor ăstora și să mai și țină? Să declar razboi Mării Negre? Să mai pun de o pandemie? Cu aviara si porcina nu mai ține! Una de holeră ori ciumă? Îl chem mâine pe directorul de la Institutul Cantacuzino și-om vedea! Să trag mâine o fugă pe la prietenul meu Orban pe la unguri? Pe dracu’ că și ăsta are probleme cât încape! Îl convoc mâine pe Virgil Măgureanu la mine că ăsta-i uns cu toate alifiile și știe… și-om vedea cum i-oi mai aburi pe ciumpalaci! Ce dracului mă, mi-au pus apă-n wisky, că parcă-i apă chioară! M-or sabota și SPP-istii ăstia, mai știi? S-au terminat dracului și verdețurile! Să ies mâine la cumpărături la mall? Ce, n-am de lucru? Trimit mâine SPP-istul și-mi aduce precupețele cu marfă la Palat!
Ufff, mi-e somn și nu pot dormi! Aș chema-o pe Nuți dar stau impuțitii ăia de pe la televiziuni pe la porți și-o filmează. Și iar… Mă, da’ deșteaptă Nuți asta: cum a făcut, cum n-a făcut, și-a cărăbănit toți banii prin bănci pe afară. Eu cum să fac? Aaa, știu cum să-i aiuresc pe ciumpalaci: pun băieții să-l monteze pe Mărmureanu să iese  pe la televiziunile mogulilor, să spună că vine un cutremur de opt grade săptămâna asta, pleacă dracului toți din București, și nu le mai arde să stea gură cască-n Piata Universității și să latre într-una! Hai că asta am rezolvat-o și p-asta dar ce măsa-n cur fac cu banii lichizi? Să-i dau lu’ Nuți, nu prea am incredere… Să-i pun în băncile din țară… îs neserioși, nu prea am încredere… La saltea? Ce drac’ că n-am atâtea saltele-n toate casele mele! I-aș băga-n cavou, da’ mai știi? Le-o da dracului prin gând să caute și-acolo și-mi rămân fetele sărace! Ei, las’ că-i  întreb mâine pe Berceanu, Blaga, Videanu…, ei, și pe Nuti, cum și-au cărat porcoaiele lor de bani de prin furăciuni și unde i-au dus! Ceaușescu a fost un prost că n-a plecat la timp, de-aia l-au prins! Un matroz bătrân ca mine, știu să-nvăț din istorie, nu ca Împuscatu’! Ce măsa-n cur să fac, să fac mâine o conferință de presa să le zic ceva la ciumpalaci? Dă-i dracului că nu merită! Ce să mai fac mâine? Decorațiile le-am dat… să ies să… Ce,  sunt nebun? Stau dracului aci și-oi vedea ce mai e, că slavă domnului, haleală e, pileală e… mâine convoc la Cotroceni pe blonda… Blonda, draga de ea, ce dulcică! Futu-i dacă am cunoscut alta mai dulcică decat ea! Numai de n-ar trece întâmplător prin Piața Universității să pățească ceva!
Băăă, ce dracului fac dacă mă gonesc ciumpalacii ăstia? Aaaa, știu! Îmi cumpăr în plm un vapor, îmi fac un echipaj beton…, arme-mi dă frate-meu,  vânt la pupa, plec în apele Somaliei și corsar mă fac, mă pun pe furăciuni! Nu. Mâine, până una-alta, convoc la mine toate slugile cu neuron, și-oi ciordi câte ceva din ideile lor! Booon, ia să dau eu cu soiu’ că am treaba de nu-mi văd capul: un ciumpalac, doi ciumpalaci, trei ciumpa… Ptiu, futu-iii! Măsa-n cur de ceas, sună!”