Loredana și Adelina ne cer ajutorul!

In primavara acestui an, d-na Daniela Zaharia, mama a doua gemene Loredana si Adelina, de 26 de ani, atinse de o boala nemiloasa, facea un apel disperat la mine sa mediatizez in blogosfera acest caz. Am scris atunci doua articole, aici si aici, articole preluate de peste 40 de bloggeri, in urma carora s-au strans aproape 3000 de euro din cei 40.000 de euro, necesari pentru operatii si tratament intr-o clinica din Düsseldorf – Germania. Desi d-na Zaharia avea doua filmulete de acum doi-trei ani cu fetele, i-am sugerat telefonic sa faca un film mai recent, eventual cu subtitrare in limba engleza, film pe care fiul meu Mitrut l-a ridicat pe YouTube (pentru vizualizarea subtitrarii dati clik pe butonul „CC” al clipului de pe youtube.com):

Pentru o descriere mai detailata a cazului celor doua gemene, chiar daca ma repet si in acest articol, voi reda mai jos scrisoarea cutremuratoare a d-nei Zaharia:

Dragii mei,

Va scriu aceste randuri cu speranta ca ne veti intinde o binecuvantata mana de ajutor. Avem mare nevoie de ajutorul dumneavoastra, iar dumneavoastra aveti puterea sa faceti minunea de care au atata nevoie Loredana si Adelina.

In urma cu 26 de ani am nascut doua fete gemene, doua flori, florile mele, care au fost sanatoase si s-au dezvoltat normal, au avut o copilarie frumoasa, au terminat un liceu si au fost inconjurate de toata dragostea noastra. La varsta de 17 ani insa linistea familiei noastre s-a prabusit, zguduita de diagnosticul pus pentru una din ele, Loredana avea atrofie cerebeloasa, boala degenerativa progresiva, pentru care nu exista tratament. Eram distrusi, cu ochii impaienjeniti de lacrimi cautam raspunsuri, ajutor, alinare orice pentru copilul nostru. Cum sa-i pot spune ca nu va mai putea sa mearga in picioare, ca nu va mai putea vorbi, ca lumea ei se va reduce la camera in care sta.

Ca si cum aceasta lovitura nu era de ajuns, dupa 5 luni, acelasi diagnostic ne-a lasat fara cuvinte pentru ca si Adelina avea aceeasi boala. In mod firesc mi-am pus o sumedenie de intrebari, de ce ? de unde ? de ce noi ? de ce ele ? La inceput am refuzat sa cred ca este vorba despre aceasta boala, am refuzat sa cred ca este acest diagnostic, dar timpul le-a dat dreptate medicilor care l-au pus.

Au trecut de atunci 9 ani de durere suferinta si speranta, starea lor s-a deteriorat vizibil, abia daca mai pot face doi trei pasi fara sustinere, vocabularul a devenit sarac si uneori aproape monosilabic, nu pot manca singure si nu pot face nimic singure in acest moment.

Lumea lor este o colivie mai mare, camera lor, unde isi petrec tot timpul in fata televizorului. Ce poate face o mama disperata pentru copii ei atunci cand viata le este amenintata, atunci cand diagnosticul

medical nu le da nici o sansa si le condamna la o moarte lenta dar sigura ? Ar tipa sau ar sopti la urechea tuturor celor care o pot auzi, ar cersi, s-ar umili, ar indrazni sa bata la orice usa

in speranta ca ea se va deschide si va spun sigur ca niciodata nu va obosi si ca speranta nu o va parasi.

In 2009 am reusit sa iau legatura cu un institut de medicina din China specializat in transplant cu celule stem, medicii de acolo mi-au spus ca prin acest transplant boala poate fi oprinta din progresie si chiar se pot recupera in proportie de 70 %, iar pentru mine minunea prindea contur. Am avut programare la institutul Beike Biotech, dar lipsa banilor nu ne-a permis sa beneficiem de ea pentru ca acest tratament costa 60000 euro pentru amandoua.

Sunt mama, si la fel ca mine sunt toate mamele din lumea asta, copii sunt dragostea, speranta si tot ce avem mai scump pe lume. Ajuati-ma sa le sterg lacrimile de pe obraji sa le redau zambetul si speranta ca pot pasi afara din colivia lor si ca vor putea sa zboare, pasind desculte prin gradina de flori a tineretii.

In acest scop am deschis la BCR Sucursala Braila, urmatoarele conturi, titular de cont Zaharia Gina Daniela :

RO 62 RNCB 0048085555310002 pentru euro,
RO 35 RNCB 0048085555310003 pentru USD si
RO 89 RNCB 0048085555310001 pentru RON.

Speranta noastra sunteti dumneavoastra toti cei care vreti si puteti sa ajutati, va rog din suflet nu ne lasati prada disperarii, ajutati-ne.

Dumnezeu sa va binecuvanteze si va doresc tot binele din lume.

Va multumim din tot sufletul.

Zaharia Gina Daniela – str. Plutinei nr. 29 Braila Jud. Braila cod. 810527 telefon : +40763664224


Prieteni, iata ca daca noua si familiilor noastre ne-a dat bunul Dumnezeu sanatate, chiar daca fiecare avem problemele noastre financiare acum la vreme de criza, aceasta familie este greu incercata prin boala necrutatoare a celor doua gemene. Va rog cu lacrimi in ochi sa ma ajutati sa mediatizez acest caz prin preluarea pe blogurile d-voastra si recomandand sa faca acelas lucru si celor din blogroll-urile dv. iar cei care au posibilitatea si doresc, sa doneze in conturile de mai sus. Orice suma, cat de mica, conteaza! Hai cu totii sa redam zambetul pe chipul celor doua gemene si sa stergem lacrimile unor parinti disperati! Avem din nou ocazia sa dovedim ca noi, bloggerii, nu suntem indiferenti la suferinta semenilor nostri si suntem cu adevarat o forta! Va multumesc anticipat!

Ii rog pe toti prietenii mei, dar mai ales pe: Ada, Ana Maria Deleanu, Ana Usca, Aprozarnet, Athe, Bețivul de cuvinte, Blog de prost, Blogatu, Blogul lenes rau al Cellei, Dispecer Blogosferă, Flavius Obeada, Gabi si raza ei de soare, Gabriela Elena, Gabriela Savitsky, Glappy, Gmxul, Ilarie, Ionuţ Dumitru, Maminineta Maria Postu, Marius Aldea, MeetTheSun,Mesterul Manole , Victoria Cus, Mirela Pete, Monoloage, Munteanul, Nelinistitu’ Adrian Voicu, Oana Stoica Mujea, ORRY, Paul G Sandu , Popa Țeapă, Quadratus, questioare, Ring of Gyges, Rokssana, roxana iordache , Scorpio, Shayna, Sibilla, sifilicaBlenorel, Simion Cristian, Simona Ionescu, Stropii de suflet ai Aurorei Georgescu, Teo Negura, theodora0303, Un blog… gustos!Vania, Vlad, Centrul Brancusi sa preia acest articol.