Stoc Auto – exclusiv pentru vanzarea de auto noi !

StocAuto.ro este primul website din România dedicat exclusiv comercializării online de autovehicule noi.

StocAuto.ro a apărut în România din necesitatea de a oferi cumpărătorului român de mașini o modalitate simplă și rapidă de a accesa stocul de automobile noi disponibile în piață la dealerii autorizați, indiferent de marcă și care pot fi achiziționate imediat.

La ora actuală, există în România numeroși dealeri auto care dețin propriile stocuri de mașini, dar până de curând lipsea o piață online de pe care cumpărătorul să se poată informa cu privire la acestea. Chiar dacă mulți dealeri au deja un site propriu unde își prezintă ofertele, unui cumpărător obișnuit îi este dificil să ia o decizie corectă pentru că este nevoit să parcurgă zeci de site-uri web având informația structurată diferit. Mai mult, deoarece cumpărătorul nu are suficient timp la dispoziție pentru a vizita toate site-urile ce l-ar putea interesa, se va rezuma doar la cele pe care deja le cunoaște sau care își fac o reclamă agresivă. Cum nici notorietatea și nici publicitatea nu sunt lucruri ieftine cu siguranță va rata oferte excelente doar pentru ca nu știe de ele.

De exemplu, poate fi interesat de o mașină care la dealerul prin fața căruia trece zilnic în drum spre casă, costă cu 1.500 EUR mai mult decât la un alt dealer autorizat însă aflat la 500 km distanță. Oare nu se merită deplasarea pentru o astfel de diferență de preț? Un alt avantaj pentru cumpărător este faptul ca toate mașinile sunt prezentate intr-o manieră consistentă astfel încât se pot compara cu ușurință mașini diferite. Nu în ultimul rând, dacă totuși nu și-a gasit mașina potrivită, cumparătorul poate completa gratuit o cerere de ofertă care va ajunge la dealeri si care probabil ca vor reveni cu o ofertă personalizată.

Pe de altă parte, din punctul de vedere al dealerului, prin intermediul site-ului StocAuto.ro se pot accesa clienți aflați fizic la sute de km distanță și pe care altfel nu ar fi avea cum să-i abordeze. Practic, listându-se pe acest site, orice dealer își deplasează virtual și cu minimum de cheltuieli stocul de mașini acolo unde sunt cumpărătorii. Sunt cațiva dealeri puternici pentru care a devenit deja o tradiție ca măcar odată pe an să organizeze o caravană sau un târg local prin care practic să-și prezinte oferta celor la care nu pot ajunge în mod obișnuit printr-o reprezentanță permanentă dar cu ce costuri? Mai mult, StocAuto.ro pune la dispoziția dealerilor o platformă flexibilă asemănătoare unui magazin online ce permite vânzarea de pachete, astfel, unui posibil client fiindu-i prezentată mașina plus alte servicii post-vânzare și/sau accesorii gratuite sau la prețuri speciale, ușurandu-i astfel decizia de cumpărare. Totodată, dealerul poate avea acces la secțiunea în care sunt listate cererile de ofertă postate de vizitatorii site-ului pentru a-și colecta astfel posibili viitori clienți.

StocAuto.ro a apărut pentru a suplini aceaste lipsuri iar în primele 2 luni de la apariție, a reușit să își perfecționeze modelul de funcționare, astfel încât poate anunța încheierea primelor tranzacții realizate exclusiv interacțiunii online dintre dealer și cumpărător.